Kolesarsko potovanje Kvarner (HR) 1. dan

Kar dve leti je že minilo od zadnjega zapisa. Ta virus je vplival tudi na naše gibanje. Letos sva se odločila, da greva končno na potovanje s kolesom. Kljub večkratnemu spreminjanju lokacije in datumov odhoda, sva se uskladila glede datuma dopusta in lokacije. Cilj je kolesariti po otokih hrvaškega Kvarnerja, med njimi pa se voziti s trajekti. Zveni preprosto.

Za prvi dan sva ubrala pot, ki je potekala po mirnih gozdovih med Snežnikom in kočevskimi gozdovi. Da bi nekoliko skrajšala ta 1. dan, sva namesto od doma začela na slovensko-hrvaški meji, natančneje na mejnem prehodu Babno polje.

Pred prestopom meje vsa polna pričakovanj

Potovala sva skozi kraje Prezid, Tršči, Gerovo, Crni lug, Mrzla vodica. To so večje vasi ob poti, vse ostalo je pa gozd.

Prvi postanek za kosilo ob cesti v Gerovem

Mir, veliko sence, prej sveže kot vroče, veliko klancev, ki pa niso bili prestrmi tako da je kar šlo. Običajno so jim sledili lepi odprti spusti.

Nekje nad Risnjakom

V Gornjem Jelenju se priključiva na cesto Delnice-Reka in nato navzdol proti Krku.

Dobro nama gre

Spustiva se z višine 900 m, zato je to kar sprememba, tako v toploti, kot v vetru.

Gneča na kvadrat. Čez Krk se vijejo kolone avtomobilov, kar je zelo stresno glede na celodnevno vožnjo. 15km vožnje po Krku naju bolj izčrpa kot celo kolesarjenje do tukaj. Sploh prehod čez Krški most je bil stresen, ker cesto prenavljajo in prehitevanje ni bilo možno, ali pa zelo okrnjeno.

Prehod čez Krški most

Odločiva se da končava malo prej, kot sva mislila, zavijeva v kamp Njivice.
Šotoriva skoraj na parkirišču znotraj kampa.

Večer v Njivicah na “parkirišču”

Večerno kopanje za sprostitev mišic. Dobra večerja (čili) in to je to. Utrujena ampak zadovoljna. Vreme je lepo, čeprav se je kar shladilo proti večeru, lahko pa je to tudi zaradi utrujenosti.

Večer v Nivicah. Poživljajoča kopel pomaga pri sproščanju mišic.

Jutri pa naprej.

Statistika: Babno polje-Krk Njivice: 90 km 1250 vm, 4:40h

pot prvega dne

Vsi, ki ste bili prijavljeni na prejšnji strani, se morate tukaj še enkrat prijaviti, če želite prejemati posodobitve in nove objave. Vpišite svoj email naslov. Če berete na mobilni napravi, je to čisto na dnu strani. Sicer pa desno od naslova.